суббота, 19 января 2019 г.

Підсумок


Продовжуючи слідкувати за зразком №1, ми помітили як в насіння квасолі з'явилися корінь, стебло, і листочки. Довго не вагаючись, наша група вирішила посадити в землю проросле насіння квасолі.
Ця рослина дуже швидко росте. Можливо, вона виросте такою великою, що прийдеться її переставити з вікна, аби можна було вільно дивитися в нього


Ми дуже пишаємося нашою рослинкою.
А вам би хотілося на власні очі спостерігати, як з маленької насінини з’являється справжня рослина? Пропонуємо і вам провести такий дослід! Це дуже цікаво – повірте нам!



У блозі використанні матеріали з сайтів:
https://decor-garden.com.ua/ovoshhi/sorta-fasoli.php.htm
https://www.pinterest.com/pin/341992165436236505/
https://theimaginationtree.com/growing-beans-on-cotton-balls/


День 7


Протягом двох днів ми спостерігали за насінням. Зразок №2, який знаходився в холоді, так і не проріс. Зразок №3, який був повністю занурений у воду, злегка збільшився в розмірі, але не випустив жодного паростка і вода зіпсувалася. І тільки в першому зразку, який лежав на вологій тканині проросли квасолини. На сьомий день вони виросли особливо сильно, своїми паростками помітно піднімаючи тканину.


Наш дослід закінчився і ми можемо зробити такі висновки: частина насіння, яку помістили на холод залишилася без змін. Отже, для розвитку насіння потрібне тепло.
Те, яке лежало повністю у воді, не проросло, а загинуло. Отже, потрібне – повітря.
І лише, те насіння, яке лежало на вологій тканині, дало ранні сходи. Для гарного й швидкого пророщування насінини важливими є такі умови: повітря, тепло та волога (вода).
Дорогі друзі, а ви думали так само?

День 4.


Можете нас привітати! Насіння проросло! У зразку №1 проклюнулися кілька квасолин, корінці проклюнулись, шкірка навколо них стала набагато м'якше і почала розриватися і пофарбувала тканину в рожевий відтінок . Зразок №2 - зовсім не змінився, №3 -  не змінився, але вода стала рожевуватим від барвника з шкірки квасолі.



Які маєте думки щодо того, чому не відбувається змін з насінням у зразках №2 і №3? Дуже цікаво почути й ваші відповіді. Бо у нас з’явилися вже певні припущення!

День 3.


     
    Цього дня ми помітили, що насіння квасолі ввібрало воду і набрякло. Та проростання не було.
      Ми вже не можемо дочекатися, коли насіння проклюнеться!

День 2.


Не зважаючи на те, що наступного дня ми перевіряли насіння квасолі безліч разів, ніяких змін ми не помітили.



День 1.


Для експерименту ми вибрали насіння червоної квасолі, щоб бачити як буде змінюватися колір насіння в процесі проростання. Відібрали здорове, середнього розміру, непошкоджене насіння квасолі. 


Ми вже знаємо, що для росту рослин необхідні такі умови: вода, повітря, тепло, світло, ґрунт. Для перевірки умов проростання насіння квасолі - №1 - одну частину її поклали на зволожену тканину, накрили такою самою тканиною і поставили у тепле місце.
№2 - Другу частину поклали на зволожену тканину, накрили такою самою і поставили у холодне місце.
№3 - Третю частину квасолі – залили великою кількістю води і поставили у тепле місце.                                                         
Тепер будемо спостерігати за насінням. А як ви думаєте, що буде відбуватися з ним? Який зразок проросте - №1, №2 чи №3? А головне питання - чому? Чекаємо ваших коментарів. Нам важлива ваша думка. Також всі бажаючі можуть пройти онлайн-опитувальник і вказати ваші передбачення.

пятница, 11 января 2019 г.

Мета нашого досліду


     З'ясувати, які умови потрібні для росту і хорошого розвитку насіння квасолі. 
   Перед нами постало питання, що необхідно для того, щоб здійснилося справжнє диво природи - перетворення маленької насінинки у дорослу рослину. А головне - як це відбувається?
      Гіпотеза: для проростання квасолі необхідні тепло, волога і повітря.
   Завдання: уточнити умови проростання насіння. Проростити насіння квасолі і помістити їх в грунт. Зробити висновок.